Прочистувач на воздух Blueair Pro XL SmokeStop Filter + 2 години гаранција

179.800,00 ден

14 People watching this product now!
  • Достава до адреса | 1-4 дена

Доставата се пресметува на следниот чекор (во Кошничка).

Опис на производот

Карактеристики на производот:

Blueair Pro XL е нашиот прочистувач на воздух со најголем капацитет за големи простории и работни простори. Тој обезбедува повеќе чист воздух од кој било друг самостоен прочистувач на воздух и има CADR (стапка на чист воздух) што гарантира дека вие и вашите колеги ќе се чувствувате подобро и со повеќе енергија.

    • Најголем капацитет за прочистувач на воздух
    • Вграден интелегентен модул за воздух
    • Големина на соба: до 110m2

Smoke-stop Filter

За отстранување на гасовитите загадувачи, како што се чадот од цигари или испарливите органски соединенија (VOCs). SmokeStop ја користи истата патентирана HEPASilent технологија како нашите филтри за честички за отстранување на 99,97% од штетните честички како што се поленот и прашината од воздухот

Particle Filter

Отстранува 99,97% од честичките во воздухот како што се полен, прашина и првут од миленичиња. Комбинацијата од електростатско и механичко филтрирање значи помалку густа филтерски медиум и Whisper-Silent испорака на чист воздух

HEPA Silent Technology

HEPA Silent технологијата ги обединува најдоброто во електростатичката и механичката филтрација. Нејзината револуционерна комбинација на напредни филтри и инкапсулирани комори за полнење на јонски честички осигурува дека вашиот Blueair прочистувач обезбедува резултати далеку подобри од само механичката или електростатичката технологија.

Integrated air monitor

Интегрираниот монитор за воздух ги проверува нивоата на честички и гас во воздухот и автоматски ја прилагодува брзината на вентилаторот за да го одржува внатрешниот воздух на највисоко можно ниво на чистота.

Филтер
Патентираната HEPASilentTM технологија го прави Blueair Pro серијата неверојатно тивка. Уредот доаѓа со веќе инсталиран HEPASilentTM филтер.

Филтер за честички. Вклучува филтер за честички кој ги отстранува прашината, поленот, бактериите, прав од миленичиња, мувла и други честички во воздухот. Филтерот за честички е направен од полипропилен, кој механички ги филтрира воздушните честички. За да се зголеми ефикасноста на филтерот, честичките се наполнети негативно од уредот Blueair пред да стигнат до филтерот.

SmokeStop ™ филтер. Вклучува комбиниран филтер за честички и активен јаглен за отстранување на гасовити загадувачи како чад од цигари и пури или други VOCs (испарливи органски соединенија, вклучувајќи бои за домаќинство и други хемикалии).

Додавањето активен јаглен во филтер може да влијае на протокот на воздух и CADR. Исто така, може да забележите мала миризба од јаглеродот кога се користи филтерот за првпат; ова брзо ќе исчезне.

Carbon + филтер. Дополнителен филтер со активен јаглен кој може да се монтира во Blueair Pro серијата, покрај главниот HEPASilentTM филтер за честички или филтерот SmokeStop ™. Обезбедува дополнителна заштита од гасовити загадувачи како што се формалдехид, сулфур диоксид и испарливи органски соединенија. За оптимални перформанси, Blueair препорачува да ги заменувате филтрите на секои шест
(6) месеци од употребата.

Ви нудиме добра програма за претплата за филтри во некои земји. Контактирајте го Вашиот локален продавач или Blueair за да дознаете дали програмата е достапна за вас.
ВАЖНО! Користете само оригинални Blueair филтри за да обезбедите соодветна функција
на вашата единица и да се квалификувате за целосна гаранција

Слични Производи

Последно Прегледано